BARIŞ İÇİN KADIN GİRİŞİMİ NDEN BDP`YE ZİYARET

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Barış İçin Kadın Girişimi" heyetini kabul etti.

Gündem 3.07.2013 21:58:41 0
 BARIŞ İÇİN KADIN GİRİŞİMİ  NDEN BDP`YE ZİYARET


BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Barış İçin Kadın Girişimi" heyetini kabul etti.

Çözüm sürecinde dışarıdan desteğin önemli olduğunu ve bu nedenle "Barış İçin Kadın Girişimi" heyetinin değerli bir çalışma yaptığını belirten Gültan Kışanak, çözüm sürecinde en hazırlıklı ve organize olan grubun kadınlar olduğunu söyledi. Kadınların barışa inanmalarının önemli olduğunu belirten Kışanak, "Kadınların en ağır sorunlar konusunda emek ve çabaları gurur verici. Bu konuda kendilerini yetkili ve sorumlu görmeleri ve bu inanca sahip olmaları da gurur duyulacak bir olaydır" dedi.

Çözüm sürecinin kamuoyunda bir "al ver" ya da "pazarlık" şeklinde algılanmasının rahatsızlık verici olduğunu söyleyen Kışanak, "Bu süreçte neye ihtiyaç var, ne yapılmalıdır soruları tartışılmalıdır. Geri çekilmenin kesintisiz ve sorunsuz olmasını arzuluyoruz. Ancak izlenen yol, sadece hükümetin taahhütlerinden ibarettir. Askeri hareketlilikler, operasyonlar, insansız hava uçakları var. Halen, 80 bin civarında korucu görevde. Yeni korucu kadrolarının açılması konuşuluyor. Karakol inşaatları güven sorunu yaratıyor. `Hükümet üzerinde zaman baskısı yaratmayın` deniyor ama zaman sıkışıklığı var zira Aralık`la birlikte seçim sürecine girilecek" diye konuştu.

BDP`lilerin hükümetle yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin soruları cevaplayan Kışanak, "Diyalog ve çözüm arayışlarımızı zorladık ve zorlamaya da devam edeceğiz. Hiçbir partinin bu devasa sorunu çözmeye tek başına gücü yok. Siyasi atmosfer giderek geriliyor. Partimizin düzenlediği etkinliklere müdahaleler oldu. Lice il birlikte gerilim iyice arttı. Tansiyonu düşürmek için neler yapılabilir bunu hükümetle görüşmek istiyoruz. Lice olayı ile ilgili tepkimizi kendilerine ifade ettik. Ölüm yaşanmasının vahim olduğu, müfettiş gönderildiği ve sonuç beklendiği söylendi "şeklinde konuştu.

BDP`nin Meclisin tatilde de çalışması önerisini tekrarlayan Kışanak, "Bu kadar önemli bir süreçte Meclis`in tatile girmesini doğru bulmuyoruz. Ancak çoğunluk olan AK Parti neye karar verirse o olacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın demokratikleşme paketi ile ilgili "hayal edilemeyecek" nitelendirmesi de sorulan Kışanak, "Halen basında kulis ya da yönlendirme haberleri var. Hükümet paketi önümüze koysun; biz de bilerek görüş ve önerilerimizi söyleyelim" dedi.

"Barış İçin Kadın Girişimi" heyeti sözcüsü Fatma Çiftçi, kadının dezavantajlı durumunu ve mağduriyetlerini gidermek için çabaladıklarını ve çözüm süreci ile ilgili kaygıları olduğunu ifade etti. Çözüm sürecinde `Temas ve Gözlem Grubu` kurduklarını belirten Çiftçi, diğer siyasi partilerle de görüşmeler yapacaklarını belirtti.


ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


Anahtar Kelimeler:
25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88